Ah, okay da, måske ikke lige tusind, men tæt på…

Jeg gik forbi en Bagel-To-Go forretning i dag, på vejen hjem fra arbejde, og fik sådan lyst til en burgerbolle med laksefyld. Laks og dilddressing røg i indkøbskurven. Alt det grønne havde jeg derhjemme. Min kæreste er pt. i Norge, så der skal kun tænkes på mig selv.

Åh, åh, tænker man så først. Skal jeg så til at lave bolledej, lade det stå at hæve, og så først få mad en gang i nat? Nej da. Heldigvis havde jeg en opskrift på nogle kardemomme-/kanelboller, som bages med bagepulver. De er enormt lækre, holder konsistens og krumme længe, samt bliver hverken tørre eller kedelige på andendagen.

Jeg gik i gang med bolledejen, men ændrede lidt på karakteren, da jeg hverken føler for at have kardemomme eller kanel i min burgerbolle.

Here goes:

Nemme og hurtige burgerboller

Opskriften her er til fire boller.

2 ½ dl. sigtet speltmel

1 ½ dl. groft speltmel

1 ½ dl.  vand eller vegetabilsk ‘mælk’

1 æg

½ tsk. bagepulver

Lidt salt

Evt. hakkede nødder, hvis man interesserer sig for sådan noget. Jeg brugte hakkede pekannødder.

Sæt ovnen til 200 grader.

Ingredienserne hældes i en skål og røres sammen. Derefter sættes 4 store klatter dej på bagepladen og smøres ud i runde cirkler.

Med lidt æg, mælk eller vand smøres der på toppen af bollerne og der drysses solsikkekerner eller sesamfrø på efter eget valg.

Bollerne bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.

DSC_4905

Mens bollerne bages, skæres grøntsager ud; tomater, avocado, agurk. Rucola vaskes og mayonnaise, laks samt dilddressing gøres klar.

Når bollerne er klar, smøres den ene halvdel med mayonnaise, derefter rucola, tomater, laks, avocado og agurk. Den anden halvdel af bollen smøres med dilddressing og… værsgo. Fastfood burgerbolle på en halv time. UHM!

Her får du lige opskriften på Kardemomme-/kanelboller

 

Kardemomme-/kanelboller

Candidavenlige

10-12 stk.

5 dl. sigtet speltmel (groft speltmel sigtes, så mange af kimene bevares)

3 dl. groft speltmel

3 dl. vand eller vegetabilsk ‘mælk’

1 æg

1 tsk. bagepulver med top

1 tsk. kardemomme

1 sk. Kanel

1 dl. revet gulerod, rødbede eller squash

10-20 hakkede mandler, valnødder, hasselnødder

Solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø eller sesamfrø kan tilsættes dejen eller strøes ovenpå, når bollerne er sat.

Tænd ovnen.

Ingredienserne røres sammen til en smidig dej. Sæt 10-12 klatter på en bageplade, alt afhængig af hvor store bollerne skal være. Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Kan sagtens gemmes til dagen efter, men smager nu bedst lune.

 

Velbekomme!