En dag, jeg kom hjem fra arbejde, fik jeg lyst til nogle tørrede ananasskiver. Af en eller anden grund fandt jeg på at bruge min Artisana Kokos-chokolade-smørepålæg (fra Tyskland) på en skive ananas og vupti – det smagte altså bare godt. Så jeg tænkte: ”Hvordan laver jeg en blanding kokos-chokolade-smør, som kan smeltes og bruges som overtrækskokoschokolade på ananas med mere?” Det ville jo være kedeligt at bruge mit kokos-chokolade-smørepålæg til dette, så jeg smeltede simpelthen noget kokossmørsammen med kokosolie og kakaopulver. Mums! Det kunne bruges og det blev faktisk endnu bedre end mit smørepålæg.

Overtræksvarianterne kan også bruges som smørepålæg. Kokosolie og –smør er fast ved stuetemperatur, så sæt det ikke på køl.


Overtrækskokossmør variant nr. 1 – a la hvid chokolade overtræk

2 spsk. kokossmør (Creamed Coconut – ikke det samme som kokosolie!)

2 spsk. kokosolie – gerne med smag

1 spsk. agavesirup eller kokossukkersirup*

Smelt kokossmørret med kokosolien i en gryde på svag varme. Hæld sødemidlet i og rør rundt.

Dyp tørrede ananasskiver i saucen. Læg ananasskiverne på et skærebræt, beklædt med bagepapir. Sæt skærebrættet i fryseren i 5-10 minutter. Så er det klart.

 

Overtrækskokossmør variant nr. 2 – kakao/kokosovertræk

2 spsk. kokossmør (Creamed Coconut – ikke det samme som kokosolie!)

2 spsk. kokosolie – gerne med smag

1 spsk. agavesirup eller kokossukkersirup*

2 spsk. kakaopulver

Smelt kokossmørret med kokosolien i en gryde på svag varme. Sigt kakaopulveret i cremen. Hæld sødemidlet i og rør rundt.

Dyp tørrede ananasskiver i saucen. Læg ananasskiverne på et skærebræt, beklædt med bagepapir. Sæt skærebrættet i fryseren i 5-10 minutter. Så er det klart.

 

Overtrækskokossmør variant nr. 3 – carob/kokosovertræk – candidavenlig!

2 spsk. kokossmør (Creamed Coconut – ikke det samme som kokosolie!)

2 spsk. kokosolie – gerne med smag

2 spsk. carobpulver

Smelt kokossmørret med kokosolien i en gryde på svag varme. Sigt carobpulveret i cremen. Hæld sødemidlet i og rør rundt.

Dyp tørrede ananasskiver i saucen. Læg ananasskiverne på et skærebræt, beklædt med bagepapir. Sæt skærebrættet i fryseren i 5-10 minutter. Så er det klart.

Carobpulver er sødt i sig selv, så sødemidlet her er udeladt.

 

 

Tips: I det hele taget kan man bruge rosiner, incabær, gojibær, kakaonibs, tørrede tranebær, figner, dadler, tørrede kirsebær, ananas, mandler, paranødder, hasselnødder, cashewnødder, kokosflager eller lignende.

Friske jordbær, vindruer, bananer, pærer, blåbær, kirsebær, hindbær, ananas eller æbler kan også overtrækkes.

*Kokossukkersirup laves ved at blande 2 spsk. kokossukker + 1 spsk. vand koges sammen til en tynd sirup

Nammenam!