Denne pizza bliver enormt lækker. Bundet smager hen ad pasta og den har en god konsistens. Jeg putter aldrig ost på mine pizzaer, da jeg synes, det nogle gange ødelægger smagen af de andre råvarer, men bøffelmozzarella eller almindelig rund mozzarella kan sagtens bruges.
Det er vigtigt, at mængderne følges grundigt.
Baseret på opskriften fra ”Naturlig Glutenfri Bagning” af Turid Nagelhus
Glutenfri Pizza
En plade
250 gram lunkent vand
5 tsk. FiberHUSK
100 gram majsmel
100 gram rismel
75 gram majsstivelse eller kartoffelstivelse
2 ½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. agavesirup (ikke nødvendigt)
1 spsk. smeltet kokosolie (uden smag)
Dejen røres bedst på en maskine. Dejen kan godt blive lidt svær at røre rundt med en elpisker, men det kan lade sig gøre. Det lunkne vand og FiberHUSK piskes sammen i en skål i fem minutter, eller indtil blandingen gelerer kraftigt. Majsmel, rismel, majstivelse/kartoffelstivelse, bagepulver, salt, koriander, agavesirup og olie måles af i en anden skål og piskes sammen med geleblandingen. Rør det gerne sammen i 15 minutter, eller brug hænderne til det sidste (husk olie på hænderne). Dejen kan godt virke klumpet.
Husk at smøre hænderne med olie inden dejen håndteres. Spred blandingen ud på et bagepapir, hvor du sætter små klatter med dejen. Bagefter rulles dejen ud i ønsket tykkelse og bredde. Bag eventuelt pizzabunden i ovnen i 10 minutter, inden fyldet smøres på. Jo tykkere dejen er, jo sværere har den ved at bage helt igennem, hvis der kommer meget fyld på.
Når fyldet er puttet på, bages pizzaen i 30 minutter ved 200 grader.
Pizzastykkerne kan med fordel medbringes i madpakken dagen efter.
Forslag til fyld
Tomatsauce
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatpure
2 spsk. oregano
1 spsk. basilikum
Lidt hakket løg – Se under kødpizzafyld
Lidt hakket hvidløg – Se under kødpizzafyld
1 tsk. salt
Peber efter smag
1 spsk. agavesirup eller 2 dadler, hvis du blender saucen
Kog tomatsaucen sammen, indtil det er meget tyktflydende. Blend eventuelt saucen, men jeg synes normalt ikke, det er nødvendigt.
Gem 1 dl. tomatsauce til kødfyldet.
Smør resten af tomatsaucen ud på pizzaen.
Kødpizzafyld
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
400 gram hakket oksekød/kyllingekød
1 dl. tomatsovs (se opskrift længere oppe)
1 spsk. oregano
1 tsk. salt
Sorte oliven
Eventuelt 2-3 bøftomater eller 4 almindelige tomater.
Hak løg og hvidløg groft eller fint. Steg dem på svag varme på en pande med olie på. Hvis du også laver tomatsaucen, så tag lidt af de stegte løg og hvidløg fra til denne. Kødet kommes i og svitses let. Rør tomatsauce, krydderi og salt i kødet.
Fordel kødet på pizzaen og læg tomaterne ovenpå. Tilsæt dernæst oliven og eventuelt mozzarellaost.
Bag pizzaen i 30 minutter ved 200 grader.
Tunpizzafyld
1 dåse dåsetun i olie
Kapers
Sorte oliven
Løg i skiver
Hæld olien fra tunen og fordel tunen på halvdelen af pizzaen. Drys med løg i skiver, kapers og oliven.
Squashpizzafyld
Squash i skiver
Champignoner i skiver – helst friske, men champignoner på glas kan også bruges
Løg i skiver
Grønne oliven
Fordel squash på pizzaen og læg champignoner, løg og oliven ovenpå.
Pizza Margarita
Tomatsauce
Eventuelt skivede tomater
Bøffelmozzarella eller almindelig mozzarella
Et drys oregano
Friske basilikumblade
Fordel tomatsaucen på pizzaen. Læg tomater i skiver ovenpå. Læg mozzarellaen i skiver ovenpå. Giv et drys oregano.
Læg først basilikumbladene på pizzaen, når denne er bagt.
Pizza uden gluten, det vil jeg prøve at lave til manden i huset. Han tager ikke skade af at prøve noget nyt. Hvem ved måske han går fra undervægtig til normalvægtig på denne måde.
Jeg glæder mig til at høre resultatet og om han kunne lide det.
Så står den på pizza i aften – jeg glæder mig til at prøve denne opskrift 🙂
Jeg glæder mig til at høre, hvordan den blev 🙂 Var det speltpizzaen eller den glutenfri pizza, du har prøvet, for der er svar på speltpizzaen 🙂
Kærligst
Karina