Nogle gange frister det at have mango i køkkenet. Så bliver den brugt til en masse mulige og umulige ting. Denne gang røg der en mango i salaten sammen med en pære og blomkål.
Det gav et ekstra sødligt pift og fik mundvandet til at løbe.
Forfriskende sød og sprød salat
Giver en stor skålfuld
Salaten:
½ blomkål
2 håndfulde spinat
1 mango i tern
1 pære i tern
1 håndfuld frisk schweizisk mynte (Den pebermynte der dufter bedst)
Cashewnødder (eventuelt lagt i blød natten over)
Dressing:
½ dl. vineddike
1 dl olivenolie
Lidt honning
Salt
Skær blomkålen ud i fine bidder. Spinaten hakkes groft. Mangoen skrælles og skæres fra stenen. Derefter skæres mangoen i tern. Pæren skrælles og kernehuset tages ud. Skær pæren i tern. Skyl nænsomt mynten og hak den fint. Si vandet fra cashewnødderne og hæld dem over salaten.
I en meljævner eller en bøtte med låg rystes vineddike, olivenolie, salt og honning sammen og hældes udover salaten.
Bland grundigt sammen og nyd en forfriskende, dog sødlig og sprød salat.
Velbekomme!