Denne opskrift har jeg fået igennem helsekostforretningen, hvor jeg arbejder. Dette er et brød, som kan bruges som et rugbrød, blot med den forskel at der ikke er noget mel i brødet. Brødet er lavet af kerner og frø, som består af masser af proteiner og sunde fedtstoffer.
Vi udleverer denne opskrift gratis i butikken og mange kunder oplever, at de taber sig ved at udelukke det almindelige rugbrød og bruge dette brød i stedet. Hvis der er nogle af frøene du ikke kan tåle, kan du bruge samme mængde af en anden type frø. Dog er hørfrø/chiafrø og FiberHUSK nødvendige for, at brødet ikke smuldrer.
Kernebrød
Giver 1 stort eller 3 små brød, afhængigt af formen
250 gram solsikkekerner
100 gram græskarkerner
100 gram chiafrø eller 160 gram hørfrø
100 gram sesamfrø
2 ½ spsk. FiberHUSK – vigtigt!
½ liter vand
Salt
Det halve hørfrø/chiafrø og sesamfrø males til mel i en kaffekværn eller i en tør blender.
Det hele blendes sammen i en foodprocessor, kommes derefter i brødform/-e og bages ved 180 grader i ca. 1 time.
Prik eventuelt toppen med en gaffel. Det giver et lidt grovere look og lader dampen komme ud, men det er ikke nødvendigt. |
Sunde hurtige kager
For en sødere smag kan der tilsættes kanel, kardemomme, vanilje og evt. kakaonibs og ½ håndfuld rosiner i foodprocessoren.
Dejen puttes derefter i muffinforme og bages i ca. 20-40 minutter eller til muffins er bløde og svampede.
- 250 gram solsikkekerner
- 100 gram græskarkerner
- 100 gram chiafrø eller 160 gram hørfrø
- 100 gram sesamfrø
- 2 ½ spsk. FiberHUSK – vigtigt!
- ½ liter vand
- Salt
- Det halve hørfrø/chiafrø og sesamfrø males til mel i en kaffekværn eller i en tør blender.
- Det hele blendes sammen i en foodprocessor, kommes derefter i brødform/-e og bages ved 180 grader i ca. 1 time.
- Prik eventuelt toppen med en gaffel. Det giver et lidt grovere look og lader dampen komme ud, men det er ikke nødvendigt.
Velbekomme!
Ps. Brødet kan skæres i skiver og fryses.
Hejsa – allerførst tusinde TAK for din super blog og ikke mindst dit fantastiske kernebrød !!
Jeg har spist LCHF i 6 mdr – ret striks og fået normaliseret både diabetes 2 OG kolesterol!!
Jeg har ikke tabt mig særligt meget og nu kan jeg mærke, at jeg godt ville prøve at gå ned i vægt. Jeg har indtastet i LifeSum og uha uha der kan jeg se, at jeg er nødt til at tage en periode hvor jeg holder øje med kalorierne – kh og protein har jeg helt styr på – fedt er jeg totalt champ .. men kalorierne bliver altså ret meget mere end behov/forbrug.
NU kommer jeg til et spørgsmål… jeg kan simpelthen ikke finde ud af at indsætte ernæringsværdien for dit kernebrød? har vejet en skive og som jeg skærer den er det ca. 30 g og der er MONSTER mange kalorier i? har du evt. en beregning på det?
kh/Anne-Mette
Hej Anne-Mette
Nu er jeg ikke selv den store fortaler for at skulle tælle kalorier eller skulle være striks i sit daglige indtag af fødevarer. Men jeg vil meget gerne prøve at regne det ud for dig. Har du evt. vægten på et helt brød? Det er længe siden, at jeg sidst har lavet det.
Kærligst Karina