Så er turen kommet til jordbærisen.

Jordbærisen bliver lidt sorbetagtig, grundet den frosne frugt, men det gør bestemt ingenting. Isen er stadig cremet og yderst delikat.

DSC_1578

Mælkefri Jordbær Is

Ca. 750 ml.

5 dl jordbær (friske eller frosne)

1 dåse kokosmælk – Se tidligere.

2 ½ dl cashewmælk eller hampemælk – Se fremstillingsmetode her

1 ¼ dl honning eller agavesirup. (se også andre muligheder)

1 ½ tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

1 tsk. citronsaft

3 plader gelatine opløst i ½ dl. kogende vand (se også andre muligheder)

Blend de ingredienserne i en god blender, indtil cremen er fint pureret og cremet.

Fyld derefter iscremen i en enliters form med låg, eller fyld iscremen i en isterningebakke. Se tips.

Når isen er frosset, efter cirka 8 timer eller natten over, tøs den så meget op, at kanterne let slipper siderne af formen. Knæk isen over i tre dele og blend delene i en foodprocessor. Det kan være isen først bliver grynet, men derefter vil den samle sig.

DSC_1553 DSC_1561 DSC_1563
DSC_1578 DSC_1587

Fyld ismassen over i formen igen og server eller sæt den tilbage i fryseren for ½ – 1 time eller før servering. Tag isen ud ca. 20-30 minutter før servering.

Serveres med guf skum, chokoladesauce og pleskner

Velbekomme!