Jordbærisen bliver lidt sorbetagtig, grundet den frosne frugt, men det gør bestemt ingenting. Isen er stadig cremet og yderst delikat.
Mælkefri Jordbær Is
Ca. 750 ml.
5 dl jordbær (friske eller frosne)
1 dåse kokosmælk – Se tidligere.
2 ½ dl cashewmælk eller hampemælk – Se fremstillingsmetode her
1 ¼ dl honning eller agavesirup. (se også andre muligheder)
1 ½ tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
1 tsk. citronsaft
3 plader gelatine opløst i ½ dl. kogende vand (se også andre muligheder)
Blend de ingredienserne i en god blender, indtil cremen er fint pureret og cremet.
Fyld derefter iscremen i en enliters form med låg, eller fyld iscremen i en isterningebakke. Se tips.
Når isen er frosset, efter cirka 8 timer eller natten over, tøs den så meget op, at kanterne let slipper siderne af formen. Knæk isen over i tre dele og blend delene i en foodprocessor. Det kan være isen først bliver grynet, men derefter vil den samle sig.
Fyld ismassen over i formen igen og server eller sæt den tilbage i fryseren for ½ – 1 time eller før servering. Tag isen ud ca. 20-30 minutter før servering.
Serveres med guf skum, chokoladesauce og pleskner
Velbekomme!
lyder lækkert, hvis du keder dig en dag kan du så ikke også opfinde en med mynte ? 😉
Jo, det vil jeg da meget gerne.
Se her for pebermynte is:
http://madgudinden.blogspot.dk/2012/06/mlkefri-pebermynte-is.html
Egner isen sig til at blive kørt i en ismaskine?
Jep 😀