Nu er det snart jul og det er tid til småkager, desserter, søde og bløde, knasende og sukrede sager.

Jeg har arbejdet på denne tre lags chokolademoussekage i et stykke tid, men nu håber jeg, at den vil blive taget godt imod. Hvis du prøver at lave den, må du gerne tagge mig i et instagramopslag eller lignende og lave #trelagschokolademoussekagemadgudinden. Tak 🙂

Det er en kombination af en rawfood og vegansk kage. I stedet for agavesirup, som jeg ikke ønsker at bruge eller har det godt med, har jeg brugt ahornsirup. Ahornsirup påvirker ikke blodsukkeret på helt samme måde som sukker og kan desuden anvendes af dem, som ikke tåler fruktose. Jeg kan desuden godt lide den karamelagtige smag, som ahornsirup bidrager med. Ahornsirup er dog ikke raw, så hvis man vil være helt raw, kan man anvende agavesirup, hvis dette tåles.

Husk at lægge cashewnødderne i blød, da dette gør, at de er nemmere at fordøje og samtidig gør det dem lettere at blende i en blender.

DSC_218511_resize

Tre lags chokolademoussekage

Rawfood, mælkefri, æggefri, glutenfri

Til en springform på 16 cm i diameter (bruges en større form, bliver kagen meget flad, ellers laves dobbelt portion)

Bund

2 ½ dl pekannødder

1 dl valnødder eller macadamianødder

1 ½ dl groft kokosmel

10 bløde stenfri dadler

¾ dl ahornsirup – evt. mere efter smag og for at holde dejen sammen

1 knivspids salt

1 tsk. vaniljepulver

3-4 spsk. kakaopulver (4 spsk. hvis der bruges raw kakaopulver)

2 tsk. kaffepulver (kan udelades)

Sådan gør du:

Hæld nødder og kokosmel i en foodprocessor. Blend til nødderne er nogenlunde knuste. Tilsæt dadler, ahornsirup, salt, vaniljepulver og kakaopulver (evt. kaffepulver), og blend, til en fin dej forekommer. Tryk dejen ned i springformen, som i bunden er beklædt med bagepapir. Smør siderne med kokosolie, inden formen sættes i fryseren. Lav fyldet til kagen.

 

DSC_1970_resize

 

Chokolademousse Fyld

9 dl cashewnødder, som har ligget i blød i vand natten over og drænet

Ca. 3 ½ dl vand (mere, hvis det føles svært at blende)

¾-1 dl ahornsirup eller mere, hvis sødere smag ønskes

1 ½ tsk. vaniljepulver

1 ½ dl smeltet kakaosmør (smeltet på lav varme) – findes i helsekostbutikker

2 tsk. citron eller limesaft fra øko citron eller lime

1 knivspids salt

Evt. 1 spsk. Lecithin granulat – ved ønsket om en mere fast kage – kan købes i helsekostbutikker

Sådan gør du:

Hæld de drænede cashewnødder i en god blender – gerne højhastighedsblender som fx Vitamix eller Blendtec. Hæld derefter vand, ahornsirup, vanilje, citronsaft og salt (evt. Lecithin granulat) i blenderen. Blend til cremen er helt glat. Det kan være nødvendigt at skrabe siderne ned undervejs. Mens blenderen kører, tilsættes smeltet kakaosmør. Blandingen bliver meget varm. Der bliver ca. 1,25 liter fyld i det hele.

Hæld fyldet i 3 skåle med 3 ½ dl fyld i hver. Der bliver ca. 1 ½ dl fyld i overskud, som kan bruges til creme eller fyld til en anden kage.

 

DSC_1968_resize

 

Hvidt chokolademousselag

3 ½ dl fyld

Det hvide fyld kan bruges som det er. Eventuelt tilsættes mere sødemiddel, hvis dette ønskes. Sæt en hvid fyld til side.

Lyst chokolademousselag

3 ½ dl fyld

¾ -1 spsk. kakaopulver

½ spsk. ahornsirup

¼ tsk. pulverkaffe (kan udelades)

Hæld den anden skål med hvid fyld i blenderen. Tilsæt kakaopulver, ahornsirup og pulverkaffe til fyldet og blend det sammen. Det er værd at bemærke, at hvis der kommer for meget kakaopulver i, vil fyldet blive for mørkt. Hæld fyldet tilbage i skålen og sæt den til side.

Mørkt chokolademousselag

3 ½ dl fyld

2-3 spsk. kakaopulver

1 spsk. ahornsirup

½ tsk. pulverkaffe (kan udelades)

Hæld den tredje skål med hvid fyld i blenderen. Tilsæt kakaopulver, ahornsirup og pulverkaffe til fyldet, og blend det sammen. Hæld ikke for meget kakaopulver i, da fyldet vil blive bittert.

Tag formen ud af fryseren og hæld det mørke chokolademousselag i. Sørg for at laget er jævnt. Sæt formen tilbage i fryseren. Vent 15-30 minutter, før det lyse chokolademousselag hældes over. Det første lag skal helst være lidt stift, så lagene ikke blandes sammen. Sørg igen for at laget er jævnt, og sæt det tilbage i fryseren. Vent 15-30 minutter, indtil det sidste hvide chokolademousselag hældes over og jævnes ud.

 

DSC_1972_resize DSC_1976_resize DSC_2011_resize

 

Sæt kagen tilbage i fryseren for 2-3 timer eller i køleskabet natten over. Før servering tages kagen ud af fryseren og tøs op en halv times tid, før den løsnes fra formen og serveres. Hvis kagen har været i køleskabet, skal den ikke optøs.

Når kagen skæres i stykker, skal kniven være ren mellem hvert stykke for at få flotte stykker, hvor man kan se de forskellige lag.

 

DSC_21481_resize

Velbekomme!

Tre lags chokolademoussekage
 
Til en springform på 16 cm i diameter (bruges en større form, bliver kagen meget flad, ellers laves dobbelt portion)
Forfatter:
Opskrift kategori: Rawfood, mælkefri, æggefri, glutenfri
Ingredienser
  • Bund
  • 2 ½ dl pekannødder
  • 1 dl valnødder eller macadamianødder
  • 1 ½ groft kokosmel
  • 10 bløde stenfri dadler
  • ¾ dl ahornsirup – evt. mere efter smag og for at holde dejen sammen
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 3-4 spsk. kakaopulver (4 spsk. hvis der bruges raw kakaopulver)
  • 2 tsk. kaffepulver (kan udelades)
  • Fyld
  • 9 dl cashewnødder, som har ligget i blød i vand natten over og drænet
  • Ca. 3 ½ dl vand (mere, hvis det føles svært at blende)
  • ¾-1 dl ahornsirup eller mere, hvis sødere smag ønskes
  • 1 ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 ½ dl smeltet kakaosmør (smeltet på lav varme) – findes i helsekostbutikker
  • 2 tsk. citron eller limesaft fra øko citron eller lime
  • 1 knivspids salt
  • Evt. 1 spsk. Lecithin granulat – ved ønsket om en mere fast kage – kan købes i helsekostbutikker
  • Hvidt chokolademousselag
  • 3 ½ dl fyld
  • Lyst chokolademousselag
  • 3 ½ dl fyld
  • ¾ -1 spsk. kakaopulver
  • ½ spsk. ahornsirup
  • ¼ tsk. pulverkaffe (kan udelades)
  • Mørkt chokolademousselag
  • 3 ½ dl fyld
  • 3 spsk. kakaopulver
  • spsk. ahornsirup
  • ½ tsk. pulverkaffe (kan udelades)
Sådan gør du:
  1. Bund
  2. Hæld nødder og kokosmel i en foodprocessor. Blend til nødderne er nogenlunde knuste. Tilsæt dadler, ahornsirup, salt, vaniljepulver og kakaopulver (evt. kaffepulver), og blend, til en fin dej forekommer. Tryk dejen ned i springformen, som i bunden er beklædt med bagepapir. Smør siderne med kokosolie, inden formen sættes i fryseren. Lav fyldet til kagen.
  3. Fyld
  4. Hæld de drænede cashewnødder i en god blender – gerne højhastighedsblender som fx Vitamix eller Blendtec. Hæld derefter vand, ahornsirup, vanilje, citronsaft og salt (evt. Lecithin granulat) i blenderen. Blend til cremen er helt glat. Det kan være nødvendigt at skrabe siderne ned undervejs. Mens blenderen kører, tilsættes smeltet kakaosmør. Blandingen bliver meget varm. Der bliver ca. 1,25 liter fyld i det hele.
  5. Hæld fyldet i 3 skåle med 3 ½ dl fyld i hver. Der bliver ca. 1 ½ dl fyld i overskud, som kan bruges til creme eller fyld til en anden kage.
  6. Lag
  7. Det hvide fyld kan bruges som det er. Eventuelt tilsættes mere sødemiddel, hvis dette ønskes. Sæt en hvid fyld til side.
  8. Hæld den anden skål med hvid fyld i blenderen. Tilsæt kakaopulver, ahornsirup og pulverkaffe til fyldet og blend det sammen. Det er værd at bemærke, at hvis der kommer for meget kakaopulver i, vil fyldet blive for mørkt. Hæld fyldet tilbage i skålen og sæt den til side.
  9. Hæld den tredje skål med hvid fyld i blenderen. Tilsæt kakaopulver, ahornsirup og pulverkaffe til fyldet, og blend det sammen. Hæld ikke for meget kakaopulver i, da fyldet vil blive bittert.
  10. Tag formen ud af fryseren og hæld det mørke chokolademousselag i. Sørg for at laget er jævnt. Sæt formen tilbage i fryseren. Vent 15-30 minutter, før det lyse chokolademousselag hældes over. Det første lag skal helst være lidt stift, så lagene ikke blandes sammen. Sørg igen for at laget er jævnt, og sæt det tilbage i fryseren. Vent 15-30 minutter, indtil det sidste hvide chokolademousselag hældes over og jævnes ud.
  11. Sæt kagen tilbage i fryseren for 2-3 timer eller i køleskabet natten over. Før servering tages kagen ud af fryseren og tøs op en halv times tid, før den løsnes fra formen og serveres. Hvis kagen har været i køleskabet, skal den ikke optøs.
  12. Når kagen skæres i stykker, skal kniven være ren mellem hvert stykke for at få flotte stykker, hvor man kan se de forskellige lag.
  13. Velbekomme!