Her kommer opskriften på glutenfri æbleskiver – efter inspiration fra Turid Nagelhus ”Naturlig Glutenfri Bagning”.

Bag æbleskiverne godt igennem.

Lad æbleskiverne køle lidt af inden servering.

 

Æbleskiver – glutenfri og mælkefri

Ca. 30 stk.

Ingredienser

3 æg

½ tsk. natron eller 1 tsk. bagepulver

Reven skal af 1 økologisk citron

200 g rismel, hirsemel, fint majsmel eller boghvedemel

80 g majsstivelse eller kartoffelmel

20 g Birkesød/xylitol, Sukrin, kokospalmesukker eller 10 g agavesirup

1 tsk. stødt koriander

2 tsk. FiberHUSK

½ tsk. salt

5 dl syrnet ris- eller havremælk*

50 g smeltet kokosolie (gerne uden smag)

Kokosolie til bagning

*Syrnet ris- eller havremælk laves ved at tilsætte 2 spsk. citronsaft til lidt under 5 dl mælk, og ryste det godt sammen. Derved bliver ris- eller havremælken syrnet og kan bruges på samme måde som kærnemælk.

Sådan gør du:

Forvarm æbleskivepanden på laveste varme. Dejen røres med en elpisker eller på maskine. Æggehviderne skilles fra blommerne. Pisk hviderne godt i en skål for sig. Stil skålen til side. I en anden skål afvejes rismel, majsstivelse, koriander, FiberHUSK, natron/bagepulver, citronskal og salt. I en tredje skål piskes æggeblommer, Birkesød/agavesirup, smeltet kokosolie og syrnet ris- eller havremælk hurtigt sammen.

Tilsæt de tørre ingredienser under omrøring i ca. 5 minutter. Vend æggehviderne forsigtig i, lige inden æbleskiverne bages (Er æggehviderne faldet sammen, pisk dem da igen med et tørt piskeris).

 

Når æbleskivepanden er varm, smøres hullerne med lidt kokosolie. Hvert hul fyldes op med dej næsten lige til kanten. Hvis panden er rigtig varm, vil dejen hurtigt slippe og man kan vende æbleskiverne med en træpind og en gaffel, mens der stadig er ubagt dej indeni. Når den anden side er hævet og blevet brun, lægges æbleskiven i et ildfast fad og holdes lun på en varmeplade.

Put eventuelt et stykke æble ned i den flydende dej, lige inden æbleskiven vendes første gang.

Serveres med syltetøj, eventuelt sødet med æblekoncentrat, samt Sukrin Flormelis, pulveriseret kokospalmesukker eller pulveriseret Birkesød/xylitol.

Velbekomme!