Blend, blend, blend – det kan gøres meget mere fint. |
Svaret på hjemmelavet Nutella / Chokoladesmørepålæg
Ca. ½ liter/500 ml.
5 dl. hasselnødder
1 ½ tsk. vaniljepulver
¾ dl. kakaopulver
1 dl. agavesirup eller ahornsirup (udelukkes ved candida)
Lidt under ½ tsk. salt
1 dl. nøddemælk, rismælk, komælk eller bare vand
Rist hasselnødderne i 10-14 minutter på svag varme. Gnub skallen af hver hasselnød med et stykke køkkenrulle, mens de stadig er lune. Der sker ikke noget, hvis nogle af skallerne bliver siddende på. Blend nødderne til en meget fin masse i en foodprocessor eller god blender. Tilsæt resten af ingredienserne og lad massen køre, til den er næsten ligeså fin som Nutella. Din foodprocessor eller blender skal kunne holde til at køre i minimum 2 minutter uden problemer.
Stevia kan bruges i stedet for agavesirup, men så skal der tilsættes 2-3 spsk. kokosolie i stedet for agavesirup.
Af stevia kan fx bruges stevia drops – bare start med 1 eller 2 dråber og smag til. Evt. den med smag af karamel eller chokolade.
- 5 dl. hasselnødder
- 1 ½ tsk. vaniljepulver
- ¾ dl. kakaopulver
- 1 dl. agavesirup eller ahornsirup (udelukkes ved candida)
- Lidt under ½ tsk. salt
- 1 dl. nøddemælk, rismælk, komælk eller bare vand
- Rist hasselnødderne i 10-14 minutter på svag varme. Gnub skallen af hver hasselnød med et stykke køkkenrulle. Der sker ikke noget, hvis nogle af skallerne bliver siddende på. Blend nødderne til en meget fin masse i en foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne og lad massen køre, til den er næsten ligeså fin som Nutella. Din foodprocessor skal kunne holde til at køre i minimum 2 minutter uden problemer.
- Stevia kan bruges i stedet for agavesirup, men så skal der tilsættes 2-3 spsk. kokosolie i stedet for agavesirup.
UHM…endnu en gang!
Til Madgudinden
Uhm, super mange tak for opskriften, den vil jeg lave for eftertiden.
Hav en god dag
Mvh
Edo
Velbekomme!
Det glæder mig.
Hav en dejlig dag.
Hvordan kan det være, denne ikke er candidavenlig? Er det på grund af kakaoen?
Hejsa
Det er pga. ahornsirup og agavesirup. Men man kan selvfølgelig bare udelukke disse eller bruge stevia. Så er det fint.
Kærligst
Karina
Hejsa..
er det alm Stevia eller Stevia gold?? Og hvor meget??
Hilsen Trine
Hej Trine
Da jeg lavede dette indlæg i 2012, var Stevia kun lige godkendt. Dengang kunne man kun få steviapulver (steviosid). I dag kan man få rigtig mange forskellige typer Stevia – dråber, pulver, sødetabletter, flydende.
Du kan sagtens bruge stevia drops – bare start med 1 eller 2 dråber og smag til. Evt. den med smag af karamel eller chokolade.
Stevia gold er også med dråber – så smag til. Hvilken stevia man bruger er forskellig dosering.
Hvis du bruger Sukrin gold, kan du starte med omkring 1/2 dl og gå op til 3/4 dl og smage til.
Man kan også bruge Sukrin eller FiberSirup i stedet for de andre sødemidler.
Kærligst Karina
Tusind tak for svar????