Kokosyoghurt, fortykningsmidler og kokoscremefraiche
 
 
Forfatter:
Til: Ca. 8 dl yoghurt
Ingredienser
  • 2 dåser økologisk kokosmælk* (gerne fra Coop, Irma, Santa Maria eller Blue Dragon)
  • Fortykningsmiddel – se**
  • ½ dl kogende vand (obs. Lecithin granulat og agar agar)
  • 1-2 spsk. sødemiddel***
  • 2-4 kapsler mælkesyrebakterier/probiotika**** (eller 1-2 dl kokosyoghurt fra tidligere)
Sådan gør du:
  1. Hæld kokosmælken i en kasserolle, og varm op til max. 40 grader på svag varme (lillefingerlunt).
  2. Rør en af nedenstående fortykningsmidler med kogende vand, så det er helt opløst og ikke klumper. (OBS. Lecithin granulat og agar agar)
  3. Når kokosmælken er varm, røres sødemidlet i, sammen med fortykningsmidlet.
  4. Åbn kapslerne med mælkesyrebakterier/probiotika, og hæld dem i kokosmælken under omrøring. - Eller rør tidligere kokosyoghurt i.
  5. Hæld blandingen i en en-liters-bøtte med låg. Sæt låget halvt fast, og lad bøtten stå ude i minimum 8 timer, max 16 timer, et lunt sted, på max 30 grader. Fx på en lun radiator.
  6. Når yoghurten dufter syrligt, røres/rystes yoghurten sammen, da der dannes et gennemsigtigt lag i bunden. Sæt bøtten i køleskabet i 4 timer. Herefter kan yoghurten spises.
Recipe by Madgudinden at https://www.madgudinden.dk/2015/10/kokosyoghurt-fortykningsmidler-og-kokoscremefraiche/