Glutenfrit 'rug'brød, og som surdejsrugbrød
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 180 gram solsikkekerner
  • 30 gram græskarkerner
  • 40 gram chiafrø (eller hørfrø)
  • 40 gram chiafrømel (kværnede chiafrø (eller hørfrø) i en god blender eller kaffekværn)
  • 160 gram kartoffelstivelse (ofte kaldet kartoffelmel)
  • 80 gram majsstivelse
  • 210 gram fuldkornsrismel
  • 2 spsk carob pulver (for farve - 3 spsk ved mere mørkt brød)
  • 10 gram salt (Ca 2 tsk)
  • 3 tsk johannesbrødkernemel (apotek eller helsekostbutikker)
  • Surdejsrugbrød = åbn 2-4 kapsler mælkesyrebakterier/probiotika, og hæld pulveret i de tørre ingredienser
  • -
  • 30 gram gær (kun 5 gram ved surdejsrugbrød)
  • 2 spsk æbleeddike
  • 2 spsk sirup
  • 440 ml lunkent vand
Sådan gør du:
  1. Vej alle tørre ingredienser af i en skål. Bland det godt sammen.
  2. Bland vand, sirup og æbleeddike i en kande og opløs gæren heri.
  3. Rør det i de tørre ingredienser. Bland godt med en ske, så alt er ordentligt rørt sammen. Dejen er som tyk grød.
  4. Hæld dejen i en form med fx bagepapir. Sæt til hævning 50 minutter. (surdejsrugbrød: lad dejen syrne i formen, der er pakket ind i en plastikpose natten over på køkkenbordet)
  5. Sæt ovnen til 240 grader. Når brødet sættes i ovnen sættes temperaturen til 200 grader almindelig ovn.
  6. Bages i ca. 50 minutter.
  7. Det skal lyde hult, når man banker på det. Tag det ud af formen og lad det køle helt ned, inden det skæres i skiver.
  8. Opbevares i køleskabet i en pose. Varm skiver på brødrister efter den første dag i køleskabet.
Recipe by Madgudinden at https://www.madgudinden.dk/2018/08/glutenfrit-rugbroed-og-som-surdejsrugbroed/