40 gram chiafrømel (kværnede chiafrø (eller hørfrø) i en god blender eller kaffekværn)
160 gram kartoffelstivelse (ofte kaldet kartoffelmel)
80 gram majsstivelse
210 gram fuldkornsrismel
2 spsk carob pulver (for farve - 3 spsk ved mere mørkt brød)
10 gram salt (Ca 2 tsk)
3 tsk johannesbrødkernemel (apotek eller helsekostbutikker)
Surdejsrugbrød = åbn 2-4 kapsler mælkesyrebakterier/probiotika, og hæld pulveret i de tørre ingredienser
-
30 gram gær (kun 5 gram ved surdejsrugbrød)
2 spsk æbleeddike
2 spsk sirup
440 ml lunkent vand
Sådan gør du:
Vej alle tørre ingredienser af i en skål. Bland det godt sammen.
Bland vand, sirup og æbleeddike i en kande og opløs gæren heri.
Rør det i de tørre ingredienser. Bland godt med en ske, så alt er ordentligt rørt sammen. Dejen er som tyk grød.
Hæld dejen i en form med fx bagepapir. Sæt til hævning 50 minutter. (surdejsrugbrød: lad dejen syrne i formen, der er pakket ind i en plastikpose natten over på køkkenbordet)
Sæt ovnen til 240 grader. Når brødet sættes i ovnen sættes temperaturen til 200 grader almindelig ovn.
Bages i ca. 50 minutter.
Det skal lyde hult, når man banker på det. Tag det ud af formen og lad det køle helt ned, inden det skæres i skiver.
Opbevares i køleskabet i en pose. Varm skiver på brødrister efter den første dag i køleskabet.
Recipe by Madgudinden at https://www.madgudinden.dk/2018/08/glutenfrit-rugbroed-og-som-surdejsrugbroed/