Kokosmælksyoghurt
 
 
Forfatter:
Til: Ca. 8 dl yoghurt
Ingredienser
  • 2 dåser økologisk kokosmælk (gerne fra Coop, Irma, Santa Maria eller Blue Dragon)*****
  • 1 spsk. gelatinepulver (fx fra Urtegaarden) eller 3-6 blade husblas* (Vegetarversion? Se* længere nede)
  • 2 spsk. honning**
  • 2-4 kapsler probiotika (fx Udos choice, Lactiplus eller Symbioflor***) (eller 1-2 dl af kokosyoghurt fra tidligere)
  • Evt. 1 spsk. citronsaft, hvis der ønskes en mere syrlig yoghurt
Sådan gør du:
  1. Hæld ½ dl kokosmælk i en skål. Hæld gelatinen i. (Bruges husblas, lægges bladene i blød i vand i et par minutter. Opløs de opblødte husblasblade i den varme kokosmælk)
  2. Varm resten af kokosmælken op i en gryde på mellem varme, indtil blandingen når 65 grader. Det tager ca. 10 minutter.
  3. Fjern gryden fra varmen, og rør den opblødte gelatine, resten af kokosmælken og honningen i gryden. Pisk det jævnt.
  4. Lad kokosmælken køle ned til 42 grader, og pisk probiotika-kapslerne i blandingen.
  5. Hæld blandingen igennem en si, for at undgå eventuelle klumper, og ned i en steriliseret bøtte (overhældt med kogende vand). Sæt låget på bøtten, og sæt bøtten på en lun radiator**** i 18-24 timer.
  6. Når yoghurten dufter syrligt, røres yoghurten sammen, da der dannes et gennemsigtigt lag i bunden.
  7. Sæt bøtten i køleskabet i 4 timer. Nu kan yoghurten spises.
  8. Hvis gelatinen har virket for godt, altså at yoghurten bliver for stiv, blendes den i en blender for ekstra blød konsistens.
Recipe by Madgudinden at https://www.madgudinden.dk/2014/08/kokosmaelksyoghurt/