2 æggeblommer (gerne pasteuriserede) – skal være stuetemperatur
½ æg – skal være stuetemperatur (den anden halvdel blev brugt til tærtebunden)
Evt. 1-2 spsk. appelsinsaft
Topping
50 gram smeltet mørk chokolade – mælkefri*
½ spsk. kakaopulver
Vegetabilsk 'flødeskum'
Sådan gør du:
Tærtebund
Bland den bløde kokosolie med rismel, hirsemel, loppefrøskaller, sødemiddel og salt til en smuldrende masse. Bland ægget i og rør det sammen. Smør en springform eller tærtefad på ca. 20x20 cm i diameter med kokosolie. Gerne en springform. Hvis du bruger en springform, skal der et stykke bagepapir i bunden, så tærten er nem at tage ud.
Læg dejen heri og tryk den mod bunden og op ad kanterne, så kanten er 5-6 cm høj. Brug en gaffel til at trykke huller i bunden hele vejen rundt.
Bag tærtebunden i 20 minutter ved 200 grader.
Chokoladelag
Så snart kagen kommer ud ad ovnen, lægges chokoladestykker på bunden, så de smelter. Fordel chokoladen på tærtebunden og sæt bunden i fryseren, mens bananfyldet laves.
Bananfyld
Skær bananerne i tynde skiver. Varm en pande op, hæld kokosolie på sammen med salt og sødemiddel.
Varm bananerne igennem, til det bliver en grødagtig masse. Hæld massen i en skål og sæt skålen i fryseren mens chokolademoussen laves.
Chokolademousse
Smelt 100 gram chokolade på lav varme i en tykbundet kasserolle eller i en skål over vandbad. Der må ikke komme vand i chokoladen og den må ikke blive grynet, for så har den fået for meget varme.
Hak de resterende 100 gram chokolade og hæld det i kasserollen eller skålen, når chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen eller skålen op af vandbadet (pas på, at der ikke kommer vand i chokoladen, når skålen tages op). Rør chokoladen sammen, så det hele er smeltet. Chokoladen skal helst have en temperatur på omkring 33 grader.
Pisk den vegetabilske flødeskum så stiv som muligt. De bliver ikke så stive, som almindelig flødeskum.
Pisk æggeblommer og det halve æg i chokoladen. Dette bliver meget tykt. Vend herefter flødeskummet i chokolademassen. Lidt ad gangen over 3 omgange.
Læg det hele sammen
Tag kagebunden og bananfyldet ud af fryseren.
Hæld bananfyldet på chokoladelaget i tærtebunden, og fordel det jævnt.
Hæld chokolademoussen over, og fordel det jævnt. Sæt tærtefadet i fryseren i 1 times tid eller køleskabet i 8 timer eller natten over.
Topping
Hvis der er brugt en springform, fjernes siderne forsigtigt.
Smelt chokoladen. Fordel chokoladen i tynde linjer over kagen – fx tag en gaffel og lad chokoladen løbe af, mens gaflen svinges over tærten.
Sigt kakaopulver over.
Skær tærten i 6-8 stykker. Chokoladelaget før bunden kan godt være lidt hårdt at skære igennem. Servér med pisket vegetabilsk 'flødeskum'.
Recipe by Madgudinden at https://www.madgudinden.dk/2016/05/banan-og-chokolademoussetaerte/