Flyvende Jacob - Svensk madtradition
 
 
Forfatter:
Opskrift kategori: Svensk madtradition
Ingredienser
  • 3 dl havrefløde (Oatly) eller anden neutral mælkefri 'fløde'
  • 1 dl chilisauce
  • 1 dl cashewnødder
  • 1 grillkylling eller 3-4 stegte kyllingebryster
  • Ca. 140 g bacon eller kalkunbacon, som skæres i tern
  • 2 bananer
Sådan gør du:
  1. Sæt ovnen på 225 grader.
  2. Fjern skind og ben fra kyllingen, og skær kyllingekødet i mindre stykker.
  3. Skræl bananerne og del dem på længden og halver dem.
  4. Læg kyllingekødet i et ovnfast smurt fad. Læg bananerne ovenpå.
  5. Pisk havrefløden med chilisaucen og hæld det over kylling og bananer.
  6. Bag kyllingen i den nederste del af ovnen i 20 minutter. Skær baconen i strimler og steg det sprødt på panden. Læg det på et stykke køkkenrulle, så det bliver sprødt og drypper af.
  7. Tag kylling og bananer ud, og hæld bacon og cashewnødder ovenpå.
  8. Servér med Jasminris eller korte brune ris.
Recipe by Madgudinden at https://www.madgudinden.dk/2016/01/flyvende-jacob-svensk-madtradition/