Opskrift kategori: Vegansk, vegetarisk, glutenfri, mælkefri, æggefri
Ingredienser
Grønsagssauce
1 spsk. kokosolie eller olivenolie
1 håndfuld hakket purløg (fra haven)
Evt. 1 hakket løg
Evt. 2 hakkede fed hvidløg
1 håndfuld hakket kørvel (fra haven)
1 håndfuld frisk timian (fra haven)
1 håndfuld hakket, frisk oregano (fra haven)
1 håndfuld hakket, frisk basilikum (fra drivhuset eller vindueskarmen)
2 stængler blegselleri
5 små gulerødder eller 3 store
2 små eller 1 mellem squash
1 mellem rødbede (giver en flot pink farve, men kan udelades)
1 dåse hakkede øko tomater
1 dåse øko tomatpuré
1 tsk. Himalaya salt
½ tsk. peber
Evt. 1 tsk. paprika
Evt. ½ tsk. knust koriander
Bechamelsauce
500 ml havredrik eller anden neutral vegetabilsk 'mælk'
1 ½ spsk. fint rismel eller majsstivelse (Maizena)
½ tsk. stødt muskatnød/revet muskatnød
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
Glutenfri lasagneplader
Lav dem evt. selv - se link i bloggen
Eller 3 store skrællede sødekartofler i tynde skiver med mandolinjern
Eller 2-3 store skrællede squash i tynde skiver med mandolinjern
Eller 3 store auberginer i tynde skiver med en skarp kniv
Sådan gør du:
Riv gulerødder, squash og rødbede groft.
Varm olien op i en gryde, hæld purløg, revne grønsager og blegselleri i gryden.
Hæld krydderurter i sammen med krydderier, salt og peber.
Rør det sammen og hæld herefter tomat og -puré i. Smag til med ekstra salt og peber. Lad det simre, til grønsagerne er næsten møre.
Lav saucen ved at røre rismel og væsken sammen. Kog det op til saucen begynder at tykne. Skru ned for varmen. Smag til med salt og peber og muskatnød.
Læg et lag lasagneplader i et dybt fad. Fordel en tredjedel af grønsagssaucen over pladerne. Hæld en tredjedel af saucen over. Læg et ny lag plader. For del en tredjedel af grønsagssaucen over pladerne. Nyt lag plader. Endnu et lag grønsagssauce plus bechamel sauce. Et lag plader mere. Fordel resten af grønsagssaucen over og hæld resten af saucen over. Fordel saucen.
Drys evt. med græskarkerne-parmesan (græskarkerner kværnet med salt, gærflager eller pinjekerner til fine gryn).
Bages ved 200 grader i 30 minutter.
Servér med rucolasalat eller spæde skvalderkål (lysegrønne - ikke mørkegrønne).
Recipe by Madgudinden at https://www.madgudinden.dk/2015/06/gron-lasagne-med-urter-fra-haven/