Glutenfrit Klapsammen brød
 
 
Vegansk, glutenfri, mælkefri, nøddefri, æggefri
Forfatter:
: Til 4 personer
Ingredienser
  • 2 dl solsikkekerner
  • 2 dl glutenfri havregryn
  • 2 dl glutenfri havremel (evt. fra kværnede havregryn)
  • 1 dl chiafrø (eller 2 dl hørfrø)
  • ½ dl græskarkerner
  • 2 spsk. fintmalede loppefrøskaller (FiberHUSK)
  • 2 tsk. tørgær eller 2 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. carob pulver (for farvens skyld)
  • 1 tsk. himalayasalt med top
  • -
  • 500 ml lunkent vand
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. sirup (hvis du bruger gær)
  • ½ dl olivenolie
Sådan gør du:
  1. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål.Bland de våde ingredienser i en kande, og hæld i skålen.
  2. Rør det hele sammen med en ske. Lad dejen stå i 5-10 minutter, hvis du bruger bagepulver, eller en times tid med film over, hvis du bruger gær.
  3. Hæld dejen på en bageplade med bagepapir. Gør hænderne våde og form dejen til en firkant på ca. 1 ½ cm i højden. Lav linjer i dejen med en kniv, så stykkerne kan brækkes fra hinanden efter bagning.
  4. Bag brødet i 40-45 minutter ved 200 grader i almindelig ovn.
  5. Lad brødene køle lidt af, inden de spises.
Recipe by Madgudinden at https://www.madgudinden.dk/2020/04/glutenfri-klapsammen-broed/